Bemutatkozás - Mitől is homályos az a felület?

What's in a handshake? A clue to whether or not you're hirable

Tengermély tisztelet kedves Barátaim!

Mi az a SurfaceBlur?

Sokáig gondolkoztunk, hogy belefogjunk-e a blogírásba, hiszen rengetegféle blog létezik, azt lehet mondani, hogy gyakorlatilag minden témát kiveséztek már hozzáértő (illetve magukat annak gondoló) emberek. Mi mégis úgy gondoltuk, hogy akad itt még néhány dolog, amiről szerintünk érdemes beszélni, írni.
Az alap elgondolás, amiért elkezdtük ezt az egészet az az volt, hogy nagyon sok érdekes információval találkozik az ember a netet böngészve, rengeteg tippet, ötletet lát, de a legtöbb esetben (legalábbis mi ezt tapasztaltuk), csak a probléma felvetése adott, a megoldás lépései elvesznek a sok "kenyérszöveg" homályában, és az érdeklődő sokszor nem azt találja, amit keresett. A SurfaceBlur egy olyan blog, ahol rengeteg érdekes témát fogunk kipróbálni, és ezeket a tapasztalatokat fogjuk megosztani Veletek.

Milyen témákkal foglalkozik a SurfaceBlur?

Szinte mindennel, de a teljesség igénye nélkül megpróbáljuk felsorolni, hogy mi várható:
  • alternatív energia (napenergia, szélenergia, geotermikus energia) felhasználás
  • házfelújítás
  • kertrendezés, kertészkedés
  • vízgazdálkodás
  • sütés-főzés, befőzés, szörpök, lekvárok készítése
  • borászat és szőlőtermesztés
  • pálinka- és likőrkészítés
  • informatika
  • elektronika
  • autók és motorok
Egy-két dolog kivételével nem nevezhetjük magunkat a téma szakértőjének, de pont ez a lényeg! Azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan lehet egy kis kézügyességgel és kreativitással nagyon szép dolgokat létrehozni. Ki fogunk próbálni rengeteg interneten megtalálható dolgot, igyekszünk segíteni azoknak, akik valamiért nem mernek hozzáfogni "álmaik" megvalósításához. Minden egyes projektünk legfontosabb jellemzői közé tartozik majd az egyszerű és költséghatékony megoldások előtérbe helyezése.
A különböző témák írásakor igyekszünk öt dolog köré felépíteni magát a cikket:
  • Az ötlet: a mindennapi életből fogunk témákat meríteni. Általában valamilyen aktuálisan felmerült problémával kapcsolatban íródnak majd a posztok.
  • A kutatás: igyekszünk nem fejjel menni a falnak. Az érintett témát megpróbáljuk körüljárni a tőlünk telhető legalaposabban, megnézzük a megoldási lehetőségeket, kimatekoljuk az esetleges költségeket.
  • A tervezés: mielőtt építünk, tervezünk. A kutatás során megszerzett információkat felhasználva felhasználásra kész tervet próbálunk összedobni, majd azt megvalósítani.
  • A tákolás, vagy A kutyulás: ha építünk, barkácsolunk, szerelünk, javítunk, akkor az tákolás. Ha főzünk, sütünk, keverünk, kotyvasztunk, vagy összeöntünk valamit valamivel, akkor az kutyulás. Írtam az elején, hogy nem vagyunk minden témának szakértői, így azt gondoljuk, biztos lesz majd a kommentelők között, aki ezt gondolja.
  • A tesztelés: egyet tudni kell: ha készen vagyunk, ki is fogjuk próbálni, és elmondjuk a tapasztalatokat. Erről szól ez az oldal, ez maga a SurfaceBlur.

Kik azok a "Mi"?

Teljesen hétköznapi, átlagos, négytagú magyar család vagyunk, egy csendes, kis Duna-menti községben élünk. Pénzügyi ismeretekkel rendelkező Anya, IT-s Apa, két nagyon szép csemete, kertes ház, kutya, gyümölcsfák, stb... semmi extra, mégis minden megvan :) Széles érdeklődési körrel áldott meg bennünket a Jóisten, amit igyekszünk a lehető legjobb mértékben előnyünkre fordítani.

Miért éppen SurfaceBlur?

Mert nem akarunk "homályosítani" semmiféle felületet, és semmilyen területet. Mindent éppen úgy fogunk bemutatni, ahogyan az történt. Nem csak sikereink lesznek, hanem kudarcok is, de szükség van mindkettőre a fejlődéshez! Ha elesünk, talpra állunk, és megyünk tovább. Ha nem sikerül, újra kezdjük. Sohasem bukunk el, legfeljebb találunk 1000 olyan utat, ami nem járható. De ott lesz az 1001-edik...

Tartsatok velünk, tanuljunk együtt!

Megjegyzések